Ez a vörös hús a legegészségesebb választás: gazdag teljes értékű fehérjében, alacsony kalóriatartalmú, és a koleszterinszintje is a legalacsonyabb a kategóriájában.


Ez a különleges vörös hús tökéletes opció lehet még azok számára is, akik koleszterinproblémákkal harcolnak.

Számos indok rejlik amellett, hogy a bivalyhús népszerű választássá vált azok körében, akik gazdagabb fehérjeforrásra vágynak, illetve akiknek a koleszterinszintjével kapcsolatos nehézségeik adódnak.

A húsimádók az utóbbi években egyre nagyobb előszeretettel választják a bivalyhúst, mivel az egy bizonyítottan magas tápértékű, fehérjében gazdag, alacsony zsírtartalmú vörös hús, amely ideális a magas koleszterinszinttel küzdők számára.

A táplálkozási szakértők szerint ez a húsfajta kevesebb zsírt tartalmaz, mint a marhahús és más húsok, ráadásul alacsonyabb kalóriatartalommal és koleszterinszinttel bír. Érdekesség, hogy a borjúhússal összehasonlítva kétszer annyi vasat nyújt.

Figyelemre méltó, hogy 100 gramm bivalyhús csupán 130 kalóriát rejt magában, míg az azonos mennyiségű marhahús kalóriatartalma akár 260-300 kalóriát is elérheti.

Akik már kipróbálták, szinte minden esetben lelkesen dicsérik, és hagyományos formákban is megtalálható a menükben, például burgonyás körettel tálalva. Ezen kívül sokan a megszokott felvágottakat is bivalyhúsos alternatívákra cserélik, így új ízeket fedezve fel.

Vasiliki Nestori, tapasztalt dietetikus és táplálkozási szakértő, részletesen bemutatta a bivalyhús tápláló összetevőit. Egy adag, 100 gramm csontos bivalyhúsban csupán 2 gramm zsírt, 113 kalóriát és 21 gramm fehérjét találhatunk. Ezzel szemben a csont nélküli bivalyfilé kicsit gazdagabb tápanyagokban: ugyanennyi mennyiség 2 gramm zsírt, 122 kalóriát és 23 gramm fehérjét tartalmaz. Érdemes megemlíteni a bivalykolbászt is, amely 100 grammjában 7 gramm zsírt, 146 kalóriát és 20 gramm fehérjét rejt. Az ilyen részletek segítenek a tudatos táplálkozásban és az egészséges étrend kialakításában.

Related posts