Most érkezett a fájdalmas hír Radványi Dorottya elvesztéséről.


Radványi Dorottya már kiskorában is távol állt a húsfogyasztástól, és felnőttként ezt a vonzalmat tovább erősítette, végül teljesen kiiktatta az étrendjéből. A Story magazinnak adott interjújában megosztotta, hogyan telnek a mindennapjai az étkezések terén, és milyen ízletes alternatívákat választ a hús helyett.

Reggelente számomra a legideálisabb napkezdés a friss kávé, amit rizstejjel keverek. Ezután jöhet egy tál granola vagy ízletes gyümölcsös müzli, különleges alkalmakra pedig egy szelet kalács, amit margarinnal kenek meg. Ekkor szoktam bevenni a vitaminjaimat is, hiszen több fajtát is szedek egyszerre, hogy energikus legyek a nap hátralévő részében.

- mondta Radványi Dorottya.

Az én tízórai választásom: "Egy ízletes banán vagy egy kis túródesszert. Az utóbbi igazi gyengém. Gyerekkoromban bukkant fel a boltok polcain, és azóta is elválaszthatatlan társammá vált. De kizárólag a natúr változat, fekete csokival a tetején!"

Ebédem: "Amikor a stúdióban dolgozom, sajnos csak egy egyszerű szendvics társaságában indulok el, de ha otthon tartózkodom, szívesen varázsolok ínycsiklandó krémleveseket. A sütőtökös, medvehagymás vagy mentás zöldborsó levesek szinte mindig ott díszelegnek az asztalomon. Vegaként a grillezett sajt, gomba és padlizsán kerül a tányéromra, és ha épp nincs leves, akkor főzelék kerül terítékre – legyen az spenót, sóska, tök vagy kelkáposzta, mindegyiknek hódolok. A rakott krumpli is nagy kedvencem, még kolbász nélkül is. Ráadásul egy fárasztó hétköznapon a falafelgolyók gyakran segítenek ki a szorult helyzetből."

Uzsonnám: "Idénygyümölcsök nagy mennyiségben! Mostanában az alma, a narancs, a mandarin dióval és egy szelet babapiskóta. Ha edzésre megyek, vegán fehérjeporból egy turmixot is megiszom, mert pótolni kell az állati fehérjét az izmoknak."

- folytatta Dorottya, miközben a szemében egy aprócska fény csillant meg, mintha egy új ötlet született volna meg benne.

Related posts