**Téli különlegesség: Tejfölös borjúpaprikás recept** A hideg hónapokban különösen jól esik egy ízletes, fűszeres étel, amely felmelegít minket. A tejfölös borjúpaprikás nemcsak a téli estéket varázsolja különlegessé, hanem a családi összejövetelek, bará
A húst ízlés szerinti kockákra vágjuk fel. (Én kisebb kockákra vágtam.) A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát vékonyra szeleteljük.
Először is, egy serpenyőben hevítsük fel a zsírt, majd dobjuk bele az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor a hagyma már kezd megpuhulni, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát is. Ezt követően jöhet a friss, felszeletelt paradicsom és a paprikák, amelyekkel pár percig tovább pároljuk az elegyet. Miután megpuhultak, vegyük le az edényt a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, és jól keverjük össze, hogy minden íz eggyé váljon. Most érkezik a főszereplő: a hús. Alaposan keverjük el a zöldségekkel, és pároljuk addig, amíg a hús szép fehér színt kap. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal és kedvenc fűszereinkkel, majd ismét alaposan keverjük össze. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje a keveréket, és hagyjuk, hogy szépen puhára főjön. Ne felejtsük el kóstolgatni főzés közben, és ha úgy érezzük, hogy szükséges, bátran ízesítsük utána!
A tejfölt alaposan keverjük össze a liszttel és egy kis mennyiségű szafttal, hogy sima, krémes állagot kapjunk. Ezt a keveréket ezután óvatosan csorgassuk a puhára főtt húsra, majd jól dolgozzuk össze, hogy az ízek harmonikusan egyesüljenek. Főzzük tovább néhány percig, hogy az ízek még jobban összeérjenek, majd tálalás előtt tartsuk melegen, hogy a fogás frissen, ízletesen kerüljön az asztalra.
Ameddig a borjúpaprikás fő, elkészítjük hozzá az ízlés szerinti köretet. (Én nokedlit főztem, de illik hozzá a tarhonya, a kifőtt tészta, vagy éppen a főt krumpli is.)